top of page

Přednášky

Foto Estelle Heloise.jpg

Jsme dvě Francouzky plné života, které se potkaly jako dobrovolnice předaleko od domova. Bylo to právě na bulharských silnicích, kde jsme se staly závislé na improvizaci a spontánnosti. A tak jsme si návrat domů trochu ozvláštnily a celé 3 měsíce jsme stopovaly po Evropě úplně bez peněz!

HELOISE & ESTELLE

Cestovatelka 😉

P1060691 - Gleys Gleys_edited.jpg

Od prvních společných cest po chodbách univerzity, přes krátké i delší výlety po Evropě a okolí až po vysněný výlet do Peru jsme nerozlučné cestovatelské parťačky. Jsme Radka & Katka a při posledním společném dobrodružství jsme získaly přezdívku LAS GRINGITAS.

Katka Školudíková, Radka Ševčíková
"Las Gringitas"

WEB

785C05B9-CB20-4870-B4F9-509A7F7B6F17_-_T

Život je  být Dobrovolníkem v Kambodži

Hello! Jsem Tereza ze Zlína, je mi 26, mám moc bratrů a ani jednu sestru. Je mi dobře když jsem na horách, když jím horký vývar a když jsem s JUCH lidmi. 😀Baví mě cestovat a zkoušet mé limity. Přednáška bude o mém půlročním dobrovolničení v Kambodži, o tom jak vyhledávám adrenalin, o mém učení angličtiny 50 dětí a žití na vesnicích.

Tereza Hochmanová 

Cestovatelka, Dobrovolnice

WEB

Jitka_Borůvka_Danihelová_edited.jpg

Jsem Borůvka - není to pseudonym ani přezdívka, je to prostě příjmení. V naší domácnosti se snažíme žít tak, jak to cítíme, zodpovědně, udržitelně a pomalu. Zodpovědně - vůči nám samým, našemu zdraví, zdraví našich dětí, jejich budoucnosti, vůči přírodě. Udržitelně - snažíme se používat věci v domácnosti tak, aby neškodily nám ani přírodě, věci bez chemie, věci, které nejsou na jedno použití, abychom zbytečně netvořili další odpad, nebo alespoň věci, které se dají třídit a recyklovat. Věci, které byly vyrobeny eticky. Využívat lokálních zdrojů a tvořit tak co nejmenší uhlíkovou stopu. Pomalu - zhodnocením toho, co ve svém v životě potřebujeme, co chceme zažít a s kým, co chceme vlastnit, co po sobě zanecháme a jak se cítíme …. Ráda se podělím o náš rodinný příběh, jak to u nás začalo, jaká je naše cesta k udržitelnosti bez toho, aniž bychom museli vystoupit ze „systému“.

Jitka Borůvka Danihelová

 

WEB

image-20150907-22253-rnp0iv.jpg

Vlasta Vébr, Michal Ptáček

10337761_257482721042169_638427936631552

Ahoj, jsem Bára, žila jsem svůj kariérní sen a zapomínala u toho na sebe, na zdraví, na životažití, po pěti letech jsem ale naštěstí padla na kolena, odjela na skok do Indie a přijela s malým kouskem světla, který nemůžu nesdílet dál.

BARBORA KOUBKOVÁ 

Cestovatelka

Jonas Lindberg - Profile picture - Jonas

Jmenuji se Jonas, dělám hudbu a hraju videohry. Pocházím ze Švédska, momentálně žiju v Rize. Na festival jsem přijel zahrát svoji hudbu, ale také sdílet své životní zkušenosti a zážitky, a nastítit všem, jak jsem se dostal tam, kde právě teď jsem.

JONAS LINDBERG - Zpěvák, Cestovatel

WEB

Adriana Bascone_July19 - Adriana Bascone

Jmenuji se Adriana a jsem vášnivou klimatickou aktivistkou a umělkyní. Snažím se ovlivnit tuto planetu tím, že se co nejlépe vypořádám s klimatickou krizí. Proto již podruhé pořádám rakouskou konferenci o klimatu mládeže. Zároveň jsem ale také umělkyně, grafička a fotografka, tanečnice, novinářka a vypravěčka. Jak sladit umění a klimatické akce? Nyní mohu jen říci, že barvy jsou jádrem celé mé práce a umění a - nevěřím v pesimismus. Moje pozadí v environmentálním managementu a znalosti o klimatu jsou to, co mě drží, kreativita je to, co mě nutí létat.

 

Adriana Bascone

WEB

Image by Dayne Topkin

Seznámení se ze základy čínského pentagramu

Drahomíra Majerová, léčitel

Pracuji s energiemi a alternativní medicínou.

image-20150907-22253-rnp0iv.jpg

Chris Seraphie

wp4189502.jpg

Pavla Wernerová

wp4189502.jpg

Pavla Wernerová

wp4189502.jpg

Pavla Wernerová

ve zdi_edited.jpg

Martin Punkie Šmída miluje svůj život. Miluje svou ženu a děti, miluje svou práci kompostáře, miluje amatérské divadlo, kde hraje a režíruje, miluje možnost zastupovat svobodomyslné lidi v Pirátské straně a obecním zastupitelstvu, miluje punk a hudbu, miluje svoje přátele a spousty aktivit, které s nima provádí. Miluje i tenhle festival a je mu ctí se účastnit.

MARTIN ŠMÍDA

Režisér, Zástupce svobodomyslných lidí

WEB

Igor.jpg

Popovídáme si o tom proč a jak se stalo, že mám doma a ve dvou pronajatých garážích přes 20 000 knih, ikdyž vůbec nečtu. Zjistíme, jestli ostatní lidi ještě čtou papírové knihy a jak fungují Knihomilové.cz, Knižní záchranka, Mystery Booxy, Knižní schovka a další.

IGOR DOSTÁL

WEB

68945162_3299469730093023_86949711997944

Janis Sturis, Básník, spisovatel, průzkumník a toulavý bohém.

WEB

DSC_1728.jpg

Gabriel Vivas Martínez

wp4189502.jpg

Jiřina (Surname)???

Martin Grund.jpg

Martin Grund

Painted Black Arrow
Copy of Logo.jpg
bottom of page