top of page

LINEUP

DOLLER \\ JAN KRAUSKOPF \\
JAKUB NAVRÁTIL \\ CALTHA \\ JANA HOLČAPKOVÁ \\ MARTIN SVÁTEK \\ 
A DALŠÍ SKVĚLÉ PŘÍBĚHY
Jan Krauskopf

sobota 13:10 Život je boj

V roce 2011 jsem se v srpnu vyboural na motorce a jsem na vozíku. Měl jsem štěstí, přežil jsem to. Od té doby nehraju fotbal, squash a nechodím. Jinak normální život, který mám moc rád a trochu se změnil. Přestěhoval jsem se do Plzně z Plané a začal jsem studovat FEL ZČU, pracuju na projektech na FST. Od roku 2013 hraji florbal za SKV Praha.

Život je boj a máme všichni jednu jistotu, že z toho boje nevyvázneme živý, ale můžeme se vždy otočit zpět a chyby, které děláme napravit a nebo alespoň se jich vyvarovat, protože na nás záleží, jestli odejdeme se vztyčenou hlavou a možná i s úsměvem! :-)

Proč jedeš na festival?
Protože jsi mě pozvala a také je to v mých očích velmi zajímavá myšlenka festivalu! Rád se poznávám s novými lidmi, všichni jsou svým způsobem zajímaví! :-)

CALTHA

sobota 12.20 Život je příležitost žít

Výroba přírodní kosmetiky mi pomohla otevřít oči a změnila mé životní stereotypy a hodnoty. Samotnou tvorbou přírodního mýdla se zabývám více jak šest let. 

Vytvářet produkty, které jsou v životě užitečné, potřebné a navíc dělají ostatním lidem radost, mi dává v životě smysl. Jsem kreativní a houževnatý člověk a na výrobě přírodní kosmetiky mě nejvíce baví objevovat nové ingredience, vymýšlet nové tvary a designy mýdel a tvořit nové a nové produkty.

Proč jedeš na festival?

Festival ŽIVOT JE je o setkání lidí, kteří žijí svůj vysněný život, anebo k tomuto snu směřují - a já je chci všechny poznat.

Jakub Navrátil

pátek 18.30

Kuba Navrátil, rozený Brodečák do patnácti let hrál fotbal, po té tancoval street dance a až ve svých 21 letech poznal Triatlon, kterému se plně věnuje do dnes.

O sobě říká, že je optimista a pro každého by se v dobrém rozdal. Má rád hudbu, jídlo, své přátelé, skvělou zábavu a hlavně sport.

Proč jedeš na festival?
Protože to vnímám, že je to o lidech. Nejsem žádnej profesionál v tom, co dělám, ale moc mě to baví a cítím, že je správný to těm lidem předat. Asi tak.

Život je jeden velkej zážitek

pátek 19.00

Jana Holčapková

Jmenuji se Jana, je mi 25 let a více než pětinu svého života se věnuji dobrovolnictví v nejrůznějších formách a obměnách. S dětmi, dospělými, seniory. S nemocnými i zdravými. Doma i v zahraničí. Je dobrovolnictví opravdu zadarmo? Co člověku přináší a co on může přinést druhým? Ráda se s vámi podělím o pár příběhů a střípků z životů lidí, které jsem díky svým aktivitám poznala.


Proč jedeš na festival?

Kromě toho, že je ostuda, že jsem chyběla už na prvním ročníku, tak protože miluju pozitivní občanskou iniciativu a lidi, co aktivně mění svět kolem sebe k lepšímu. A přesně o to se ten festival snaží. :-)

Život je pocit

pátek 19.30

Martina Čurdová

Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn.


Martina je performerka, režisérka, tanečnice, sběračka lesních plodů a záře hvězd. Rozpouští hranici mezi umělci, kteří umí a diváky, kteří se dívají. Věří, že všichni můžou hrát divadlo, dokonce i herci. A že divadlo nás vede k sobě samým, do našeho středu. Nebo i jinam, to už záleží na každém:) Věnuje se hlavně sociálnímu a dokumentárnímu divadlu, divadlu utlačovaných, site-specific a novému cirkusu.

Proč jedeš na festival?

Protože miluju Andreu, která je hlavní organizátorkou.

Život je duhový jednorožec

pátek 20.00

Martin Svátek

Nevidím, ale se svým nezrakem jsem nikdy neměl problém, spíš měli problém ti, kteří vidí. Mou cestou a cílem je muzika. Dávám do ní všechny emoce, které zrovna proplouvají mým okolím i mnou samotným. Budu povídat o tom, jak člověk může být nezávislý, i když nevidí, že může vnímat všechny energie, že je možné spojit se s vesmírem, protože na to není zapotřebí zraku. A budu povídat o muzice.

 

Proč jedeš na festival?

Nějak mám pocit, že bych tam měl být. Bude tam fajn energie.

Zavřete oči, otevřete uši

Míša Švejdová

sobota 13:35

V únoru 2015 jsem přecházela v Praze přechod, který vede přes tramvajové koleje. Srazila mě tramvaj. Utrpěla jsem traumatické poranění mozku, které ovlivnilo pravou polovinu těla - odborně se říká, že jsem hemiparézní. Asi 6 týdnů jsem byla v kómatu. V dubnu jsem byla převezena do rehabilitačního ústavu Kladruby, kde jsem se "podruhé narodila". Zde jsem poprvé začala mluvit a také chodit. Byla jsem zde až do srpna, celou dobu převážně na invalidním vozíku. V současnosti mám v plánu do půl roku dokončit studium, na jaře zkusit znovu windsurfovat a poté si najít práci a přestat si užívat invalidního důchodu :)


Proč jedeš na festival?

Protože mi blízcí lidé říkají, že jsem hrdina, tak bych chtěla svůj pohled na život rozšířit mezi ostatní.

Život je osud

CIDRE 99

sobota 12.45 Život je plný jablek a cidre99

Co historie pamatuje, vždy se na našem statku zpracovávala jablka, a to jak ve formě moštů, tak destilovaných nápojů. My jsme se rozhodli na tuto tradici navázat. 

Proč jedete na festival?

Přesto, že výroba probíhá v Roštíně, jsme zčásti původem z Přerova, a
takové akce je potřeba podpořit, jakýmkoliv způsobem.

Asociace DICE

sobota 14.00

Ty nejlepší zážitky vůbec nemusí být drahý! Někdy za úsměv, někdy za hubičku, někdy musíš přihodit i nějakou tu kačku, ale jde to!

A protože o dobrý věci by se člověk měl dělit, my se podělíme o tipy, triky, aplikace ale i historky jak si dobře nacpat břicho, kde složit hlavu, jak se tam vlastně dostat a jak si to hlavně co nejvíc užít!

Proč jedete na festival?

Protože tam bude spousta zajímavých lidí a příběhů a my je chceme všechny slyšet a nechat se inspirovat!

Život je cesta

DOLLER

sobota 14.25 Život je krátký, tak žij své sny!

Život je příliš krátký na to, abychom si ho chtěli dobrovolně kazit. Během studia na vysoké škole jsme s Honzou zjistili, že se připravujeme na vše možné, jen ne na to, co si vlastně přejeme. Rozhodli jsme se s tím něco udělat a dali tak život DOLLERu. A o té přeměně, o podnikání a co nás to stálo, bude naše vyprávění.

Proč jedete na festival?

Protože nové zážitky jsou kořením života.

bottom of page